-- Yüksek oranda A, B1 ve C vitamini barındıran kirazın sadece kendisi değil sapı, ağacının kabuğu ve yaprakları da sağlığa faydalıdır. Kiraz yedikten sonra sakın saplarını atmayın. Kiraz sapını gölgede kurutarak daha sonra bitkisel besleyici çay yapabilirsiniz.
🍒🍒1 büyük bardak kiraz sapı çayı için 1 yemek kaşığı kurutulmuş sap kullanabilirsiniz. Kaynamış suyu kiraz saplarının bulunduğu bardağa döktükten sonra 5 dakika demlemeniz yeterli.
Susuzluğu giderir
Böbreklere yararlıdır
İdrar söktürücüdür
Kanı temizler
Böbrek taşı oluşumunu engeller
Kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır
Fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olur
Karaciğere faydalıdır
Kilo vermeye yardımcıdır
İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder